``
Introductieles Mantrailen 20 en 21 oktober.

 


Mijn naam is Wietze van der Meer en geef les in mantrailen en praktijkspeuren. Voor veel mensen is het nagenoeg hetzelfde maar dat is het beslist niet. In het kort uitgelegd is mantrailen, het zoeken naar de 'vermiste' persoon. Meestal uitgevoerd in aanleg in een bosrijke omgeving. Praktijkspeuren is het zoeken naar de 'vermiste' persoon en het aangeven van de 'verloren' voorwerpen. Bij mantrailen wordt het uitgelopen spoor soms minder nauwkeurig uitgewerkt, bij praktijkspeuren mag er niet veel afgeweken worden van het uitgelopen spoor door de spoorloper. De aanleer methode van praktijkspeuren doe ik dan ook op een grasveld, waar de basis ligt. Bij mantrailen begin ik in een bosrijke omgeving. 

In overleg met de RRCN geef ik een introductieles in mantrailen. Dit in een groep van maximaal 6 deelnemers met RR.  Dat betekent dat we als doel stellen dat we in de gegeven les al lekker met de hond gaan speuren naar de vermiste persoon, in een bosrijke omgeving. Na een korte uitleg gaan we meteen aan de slag en zal ik mijn best doen uw hond er toe aan te zetten dat hij gaat speuren naar de 'vermiste' persoon. Ik werk met een spoorloper zodat ik mij volledig kan richten op coaching. 

De les die gegeven wordt, is gericht op de beginners en die wel eens kennis willen maken met het speuren. 

Waarom speuren?
Naast dat het erg leuk is en soms ook verslavend heeft het nog enkele andere voordelen.  Naast fysiek is het nog meer geestelijk belastend. Na het speuren zijn de honden geestelijk vermoeid wat weer invloed heeft de dagelijkse omgang met uw hond. Zo zijn de honden meer vermoeid en reageren minder op prikkels van buitenaf. Bovendien kan men alleen wat op het gebied van speuren bereiken door goed teamwork tussen geleider en hond. Zonder hond weet u echt de gelopen route niet. Echter moet u de hond leren 'lezen' zodat je in een vroeg stadium kunt zien wat de hond aangeeft. De hond is een roedel dier (speuren is een gezamenlijke activiteit waar je elkaar nodig hebt) en waardeert het speuren meestal enorm,  wat de relatie tussen baas en hond verbeterd. Ik zelf ben al enkele jaren met een Rhodesian Ridgeback aan het speuren en kan u vertellen: ze kunnen het allemaal. Ik zou u graag willen ontmoeten om de basisbeginselen van het speuren, met uw RR, aan te leren. Ik kan u helpen hoe u na de gegeven les zelf verder kunt gaan en wat u in beginsel juist wel of juist niet moet doen.  Mocht ik u hebben overtuigd dan rest alleen nog aanmelden via de RRCN. Bij aanvang dient de hond te zijn uitgelaten. Tevens is het advies om de hond voor aanvang les geen volle voerbak te voeren. (Wij gaan ook niet hardlopen met een volle buik). Mocht uw hond gek zijn met een speeltje, neem die dan gerust mee. Tevens dient u uw eigen hele lekkere hap slik weg voertjes, waar de hond echt gek op is, mee te nemen. De voorkeur geniet om zelf een tuigje te regelen met daarbij een lange lijn. 

Locatie:Bossen van Appelscha (exacte ontmoetingspunt ontvangt u per mail)

Data:

  • zaterdag 20 oktober van 08:30 tot 12:00
  •            
  • zaterdag 20 oktober van 13:30 tot 17:00
  •          
  • zondag 21 oktober van 08:30 tot 12:00
  •          
  • zondag 21 oktober van 13:30 tot 17:00


Kosten: € 45 per persoon met 1 RR inclusief lunch met soep, broodjes, thee/koffie of € 35 per persoon met 1 RR zonder lunch.

Betaling direct bij inschrijving ( NL89RABO0155745824 tnv Rhodesian Ridgeback Club Nederland te Groningen o.v.v Introductieles Mantrailen)

U kunt zich inschrijven door een mail te sturen naar: activiteiten@rrcn.nl t.a.v. Marjolein, vermeld hierin uw:
 Naam en lidnummer, adres, telefoonnummer en naam van uw hond.

Graag ook aangeven op welke datum, ochtend of middag en of u gebruik wilt maken van de lunch.

Voor vragen rondom het speuren kunt u mailen middels: website:  www.speurpraktijkdeaanzet.nl Facebook: speur praktijk de aanzet