``
Workshop mantrailen 02-12-2017 (za)

 


Wat is mantrailen?

DE WORKSHOP ZIT HELEMAAL VOL!
Gezien de grote interesse gaan wel kijken, of we nog een 2e datum kunnnen plannen.
Mocht je je evt op willen geven voor een 2e datum, laat dat even weten per mail, dan laten we het weten zodra de datum bekend is.

Letterlijk betekent mantrailen: het volgen van het spoor van een specifiek persoon. Bij mantrailen krijgt de hond een geur aangeboden, en gaat aan de hand van die geur het spoor van de persoon volgen. Om uiteindelijk bij het slachtoffer uit te komen, en daar natuurlijk zijn beloning te krijgen. Je gaat als team aan het werk.
Tijdens het mantrailen zit de hond altijd aangelijnd (aan een lange lijn). De hond volgt het spoor, maar het is heel belangrijk dat de begeleider, zijn hond goed leert “lezen” en de signalen die je hond geeft ziet.

Kan mijn hond mantrailen?
Ja iedere hond kan mantrailen (leren)! Iedere dag is je hond druk in de weer met zijn belangrijkste orgaan, zijn neus! En bij mantrailen gaat de hond heel hard met zijn neus aan het werk!

Kennismaking workshop mantrailen
Tijdens de workshop gaan we een begin maken met het mantrailen. We starten met een korte uitleg/theorie over de basis van het mantrailen en daarna ga je met je eigen hond circa 2,5 uur aan de slag.

Wat heb je nodig?
Een goed passend tuig en een lange lijn voor de hond. Lekkere beloninkjes voor de hond. Een geur voorwerp van jezelf en makkelijk zittende kleren (die vies mogen worden) en goede schoenen.

De groep bestaat uit maximaal 6 combinaties, bij meer inschrijvingen maken we eventueel een 2e groep voor in de middag.

De workshop zal plaats vinden op zaterdag 2 december 2017 rondom het terrein van Jolan Huizenga, Amersfoortseweg 1a 3951 LA, Maarn . Inloop is vanaf 9.30 uur, we beginnen om 10.00 uur.

Kosten: €27,50 per persoon (met 1 hond) , betaling direct bij inschrijving. U kunt zich inschrijven door een mail te sturen naar email vermeld hierin uw:
Naam en lidnummer, adres, telefoonnummer en naam van uw hond.