De Inschrijving is gesloten.

De NKD zal gehouden worden op
- Manege Zilfia's Hoeve te Houten.
- Fortweg 13
- 3992 LX Houten (Nederland)
Coördinaat: N52 03.191 E5 08.862 (UTM 31 U 647258 5769130)
www.zilfiashoeve.nl

Komend jaar komt er natuurlijk weer een NaKomelingenDag waar we kunnen zien hoe ons mooie ras zich ontwikkelt, alleen nu anders dan anders! Wij zijn met velen superdruk met de voorbereidingen om er een echt familiespektakel van te maken. Dit betekent dat er buiten de keuringen in de ring om ook nog allerlei activiteiten plaatsvinden. Van interessant tot actief, van leerzaam tot creatief, voor jong en oud, voor een ieder wat wils!

Is jouw Ridgeback nog een puppy of misschien al op leeftijd of ben je geïnteresseerd in het ras? Ook dan is deze dag wat voor jullie! Hou de site, het e-nieuws en de social media in de gaten voor de laatste updates en schrijf je in ieder geval vast in als je deelnemer bent. Hou zondag 22 april 2018 alvast vrij in je agenda!

Opgeroepen worden alle nakomelingen (indien in het bezit van een NHSB-stamboom) van alle nesten geboren tussen 1 juni 2016 tot en met 31 mei 2017.

Voor degenen die nog niet eerder meegedaan hebben aan een Nakomelingendag: het enige waar uw hond aan moet voldoen om mee te mogen doen is het bezitten van een Nederlandse stamboom en geboren zijn tussen bovengenoemde data. Uw Ridgeback hoeft niet correct te zijn (dus honden zonder ridge of met een extra kroon of te veel wit etc. zijn ook van harte welkom). Ook hoeft de hond geen ervaring te hebben met het showen.

Voor u is de nakomelingendag dé mogelijkheid om ouders, broertjes en zusjes van uw eigen Ridgeback terug te zien. Voor de fokkers en de RRCN is deze dag ideaal om de ontwikkeling van het ras te kunnen volgen. De bedoeling van deze dag is dat de honden individueel gekeurd worden en, als er genoeg nakomelingen aanwezig zijn, maakt de keurmeester tevens een “nestverslag” op.

We hebben dit jaar de volgende vier keurmeesters uitgenodigd om te keuren:

- mevrouw L. Kersbergen
- mevrouw M. Franke
- de heer H.P. Salm

Wanneer er drie of meer broers/zusjes van hetzelfde nest aanwezig zijn, komt het hele nest samen met de eventueel aanwezige ouder(s) tegelijk de ring in voor de keuring. Wanneer er minder dan drie nakomelingen van een nest aanwezig zijn, wordt de hond individueel gekeurd. Er kan dan geen ”nestrapport” opgemaakt worden.

In de ring wordt verwacht van de hond dat hij aan de lijn met de baas een rondje kan rennen in een rustige draf, zich laat betasten door de keurmeester en kort netjes kan staan zodat de keurmeester het verslag kan opmaken. Wilt u meer te weten komen over wat er van u verwacht wordt in de ring en daarvoor instructies krijgen van een ervaren Ridgebackhandler? Dan kunt u zich binnenkort inschrijven voor een van de workshops Ringtraining, georganiseerd door de RRCN activiteitencommissie. Nadere informatie omtrent data en locaties zullen op de website en Facebook vermeld worden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Ingrid ten Have, bereikbaar via expositie@rrcn.nl.

Er zijn voor u geen speciale benodigdheden voor deze dag behalve een gewone hondenlijn om de hond aan voor te brengen, dat wil zeggen een normale halsband met riem of iets dergelijks als een jachtlijn. Géén prikbanden, halti’s of tuigen! Mocht u nog niet eerder geshowd hebben dan kunt u op de pagina Voor de eerste keer showen meer informatie vinden over het showen van uw hond.
Verder zijn er tijdens deze dag allerlei stands aanwezig, waar u riemen, kussens of een lekkere snack kunt kopen.

De Inschrijving is gesloten.