``
R.R.I.N. Geplaatst: Djarda

Zo’n twaalf jaar geleden vielen wij als een blok voor de Ridgeback. In oktober 2002 kregen wij onze eerste Ridgeback: Ronja. Alles wat ze over de Ridgeback vertellen was van toepassing op haar! Een heerlijke hond, maar ze heeft ons ook wel eens tot wanhoop gedreven!
In de zomer van 2013 moesten wij onze Ridgeback Ronja in laten slapen.
Wat werd het toen stil en kaal in huis.
Ik twijfelde of het verstandig was om weer een Ridgeback, Ronja was er eerder dan onze kinderen en was erg afstandelijk naar hen toe, soms ook dominant. En weer aan een pup beginnen terwijl onze jongste dochter van vijf nog als een “pup” is…

Na een periode waarin we absoluut nog niet toe waren aan een andere hond begon het ineens weer te kriebelen en keek ik voorzichtig eens op de site bij “Ridgeback in nood”. De hond die daar een nieuw gezin, een nieuwe baas zocht sprak ons wel aan. Hij is het niet geworden, maar heeft ons er wel toe gezet me op de lijst voor herplaatsers te laten zetten.
Vrij snel daarna belde Mary ons, omdat zij een nieuw gezin zocht voor Djarda.
Een zesjarig teefje dat een vrij heftig conflict met de andere hond des huizes had gehad.

Het voelde eigenlijk meteen goed en toen hadden we nog niet eens kennis gemaakt met Djarda.
Na een gesprek met de eigenares voelde het nog meer alsof Djarda bij ons een nieuw thuis zou krijgen. Toen we voor het eerst op bezoek gingen, hielden wij ons voor dat het écht eerst een kennismaking zou zijn, daarna zou er misschien nog eens een bezoek volgen waarbij onze dochters met Djarda zouden kennismaken. Maar het klikte zó goed, van alle kanten, dat de eigenares besloot dat het voor Djarda het beste zou zij wanneer zij meteen met ons ging en vroeg of dat, wat ons betreft, kon.
Op voorwaarde dat het met onze kinderen goed zou gaan (eigenlijk twijfelden we daar al niet meer aan), werd de auto volgepakt met voer, kleden en kussens met haar eigen geur én Djarda! Ze sprong zó in de auto en was zelf vol overtuiging dat ze vanaf nu bij ons haar plek mocht hebben.

Djarda is een heel aanhankelijke, lieve, gehoorzame hond. Soms nog wat onzeker, maar een echte knuffelkont, ook voor onze kinderen. Ze wil ontzettend graag bij je zijn en neemt dat soms erg letterlijk door haar snuit overal in te steken. Djarda is een lot uit de loterij en we genieten ontzettend van haar. Andere honden vind ze soms nog lastig, maar hopelijk kan de cursus waar we aan mee doen dit nog verbeteren.
Toen ik een mail stuurde naar Mary Joshua schreef ik erin:
Ik heb mezelf voorgenomen dat de juiste hond voor ons op onze weg komt, op het moment dat de tijd “rijp “ is. Naïef misschien, maar door ons aan te melden voor de lijst van herplaatsers is de eerste stap gezet. Ik wil Mary bedanken voor het geweldige inzicht dat zij heeft gehad om ons te koppelen aan Djarda, we hadden het niet beter kunnen treffen!

 


Heeft u ook interesse in een herplaatser?