``
R.R.I.N. Geplaatst: Boyan (2012)

Het geluid van…

Hallo mijn naam is Boyan, ik ben een ridgeback reu van nu 2 ½ jaar oud en ben nu een goede 6 weken in mijn 3e huis…. MAAR ook in mijn 2e thuis had ik het geweldig naar mijn zin.

Ik had over aandacht niet te klagen, een kind, een man en een vrouw…iedereen vertroetelde mij en liep met mij weg. Nooit een gebrek aan aandacht gehad, nooit een gebrek aan voeding, nooit een gebrek aan zorg hoeven ontberen…..wat wil je nog meer?

Natuurlijk merkte ik van de andere dingen..maar de relatie naar mij, vanuit iedere persoon bleef dezelfde. Ik genoot van mijn vrijheid, van de aandacht, ik herkende de kleur en de toon en wist mij vrij en geliefd binnen iedere relatie….

De laatste dagen in mijn 2e huis kwamen er golven van verdriet mijn kant op. Ik kon ze niet duiden, snapte er niks van…. De vrouw ging weg en kwam niet terug….hoe kan dat nou? Het kind lag huilend tegen mij aan, de man huilde in zijn stem….

Ik was toch gewoon dezelfde, enthousiaste, speelse, blijde, dominante honden- hond?

Toen was daar ineens een energie die ik nog niet eerder had geroken..

Ik werd achterin een auto – bus gestopt, ja ho even…waar zijn mijn man, kind en vrouw dan…. Ik trok me uit mijn halsband…daar is de man… ik laat me aanhalen wat aanlijnen wordt ….. weer achter in de auto bus….bham, de deur is dicht….en..waar zijn jullie nu?

Waar zijn jullie?

Jullie zijn er niet meer. Ik kan jullie niet meer ruiken, soms hoor ik een kind stem…..zou dat dan, maar nee, de geur is een onbekende jullie zijn weg.

Ik ben dezelfde enthousiaste, speelse, blijde hond…

Iemand anders, een man geeft me voer, alleen maar vlees. Het huis is anders, het kussen is nu een mand geworden, ik hoef in huis niet meer aan de riem, er woont geen kind in dit huis, er woont geen vrouw in dit huis alleen die ene man.

Het wandelen doe ik nu aan een scoot - mobiel, dat was in het begin wel wennen maar gaat nu hartstikke goed, zo soms gaan we ook een stukje wandelen met heel kleine pasjes, ik moet dan heel goed opletten. Hij zegt – roept veel mijn naam, vraagt veel om aandacht…..de laatste paar dagen mag ik ook regelmatig zonder riem….WOW!!! Mijn lijf strekken en oprekken, met 300 door de ruimte heen.

Piet, Piet, DA DUH DA klinkt het fluitje …. met 300 op de scooter en de man af waar ik dan altijd een stukje worst krijg….

Ik kom nu ook veel andere honden tegen, zo soms gaat dan de riem af en mag ik spelen en stoeien, HEERLIJK, andere honden dagen me uit, willen weten of ik helemaal hier ben…Ja, steeds meer ben ik hier, precies op deze plek alleen zo soms…. hoor ik nog een kind stem die lijkt op…


Boyan


Heeft u ook interesse in een herplaatser?