``
R.R.I.N. Geplaatst: Damai

Damai is sinds juni 2007 in ons gezin gekomen. Damai had van pup af al last van nervositeit bij met name kleine kinderen en omdat haar baasjes inmiddels twee kleintjes hadden (waartegen Damai overigens lief was maar weer overbeschermend) en bang waren dat er in de toekomst wat naars zou gebeuren, hebben ze gekozen voor een ander adres voor Damai. Dat werden wij dus. Wij hadden toen al onze Joep, onze grote kleuter die het liefst op schoot zit, en de kennismaking met Damai verliep uitstekend. Damai is inmiddels zo'n 1,5 jaar bij ons en we kunnen rustig stellen dat het twee handen op één buik is. Joep en Damai zijn altijd samen te vinden. Joep verdedigt zijn vriendin onmiddellijk bij het kleinste grommetje dat ze laat horen en ze geniet duidelijk van zijn vriendschap. Ook met onze vier katten heeft ze probleemloos vriendschap gesloten. Met kleinere kinderen is het nog steeds uitkijken, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee en kinderen lopen bij ons niet (meer) af en aan do or het huis. We zijn erg blij met de komst van Damai; ze heeft ons leven verrijkt met haar vriendelijke en rustige karakter. En zeg nu zelf: wat is er leuker dan één ridgeback? Twee natuurlijk.

Anthonette en Jan

Update Damai 09-08-2013 Zes jaar hebben we Damai bij ons mogen hebben, waarvan ze vijf jaar met veel plezier heeft samengeleefd met haar grote liefde: onze reu Joep, die helaas in juli 2012 is overleden.
Begin juli 2013 werd Damai zelf ziek. De diagnose was niet goed: een kwaadaardige tumor aan de anaalzak, die snel bleek te groeien. Het enige dat we voor haar konden doen, was de ontlasting zacht houden middels medicatie en in de gaten te houden of ze pijn had.
Al snel bleek dat het geval te zijn en hebben we afscheid van haar moeten nemen om haar echt lijden te besparen. Damai is op 24 juli 2013 rustig ingeslapen op haar eigen kussen thuis.
We zullen haar missen; Damai was een superhond voor ons.
Ze is ruim 11 jaar oud mogen worden. Rust zacht lieve Damai en de groetjes aan Joep in de hondenhemel.

Heeft u ook interesse in een herplaatser?