``
R.R.I.N. Geplaatst: Nero

Hallo vrienden van de RR, Mijn naam is Toine Borrenbergs en woon samen met mijn vrouw en 2 kinderen van 17 en 19 jaar lekker in de bossen met een hele grote omheinde tuin .Onze oudste zoon woont inmiddels op kamers in Eindhoven. Ik heb al meer dan 20 jaar honden en ben dus eigenlijk een echte hondengek!! In het begin hebben we een paar bobtails gehad en sinds een jaar of 15 verschillende Newfoundlanders, rassen met heel veel onderhoud!! Ik heb altijd veel energie en tijd gestoken in het onderhoud van onze honden maar sinds een jaar of anderhalf is dit me enorm tegen gaan zitten,misschien worden we een dagje ouder??!! Ongeveer 2 jaar geleden kwam ik pas echt voor de eerste maal de Rhodesian Ridgeback tegen en was eigenlijk op slag verkocht wegens zijn bijzondere mooie hoofd,uitstraling en rust!! Ik ben toen meteen mezelf gaan verdiepen en heb op diverse shows flink research gedaan. Voor mij stond een ding vast: mijn volgende hond zou een RR worden!!!Na een tijdje heb ik Mary Joshua gebeld om me alvast op de lijst te zetten voor een herplaatser daar ik in het verleden wel vaker een herplaatser heb gehad en daar goede ervaringen mee heb!!
Toen ik een weekje in Spanje zat deze zomer kreeg ik plotseling een telefoontje van Mary met de mededeling dat ze een jonge reu van bijna 2 aangeboden had gekregen voor herplaatsing.
Ik wilde dus meteen naar huis…. Ben terug gekomen van vakantie en zo ongeveer meteen de auto in om hem te gaan bekijken en het was liefde op het eerste gezicht!!!!

Hij heet Nero en is een prachtige gezonde , grote en sterke reu die totaal niet dominant is maar zelfs altijd bij je wil zijn!! Hij is sinds 8 augustus bij ons en als je mijn vrouw 4 maanden geleden gevraagd had of er ooit een grote hond bij ons binnen zou komen wonen en die dan ook nog op de slaapkamer en de laatste tijd op onze love seat slaapt, dan had ze gezegd; “ dat gaat dus nooit gebeuren!!” maar als je haar nu €5000,- bied dan krijg je hem niet mee want het is voor haar haar 4e kind!!!!!!!
Ze gaat er iedere middag flink mee wandelen en ze verbouwd de kamer op zo’n manier dat mister Nero lekker voor de kachel kan gaan liggen!!!!
Het is natuurlijk heerlijk wanneer je er allebei zo van kunt genieten maar ze was bijna niet mee naar Turkije gegaan omdat ze bang was dat ze hem zo zou missen…..geweldig toch!!! Ikzelf heb maar vlug een mountainbike aan geschaft zodat hij zijn energie flink kwijt kan, niks zo mooi om te zien hoe een RR zo kan rennen en genieten om achter het wild aan te gaan,hij heeft al drie keer een ree voor me door gestuurd, prachtig!! We genieten iedere minuut van hem en ik denk hij ook van ons want dat laat hij wel merken.

Toen ik hem vorige week na de vakantie Turkije op ging halen bij een goede bekende met ook een RR vrat hij me zowat op, 5 minuten lang!!!
Misschien dat ik nog eens wat schrijf maar ik zie dat het nu toch wel lang wordt…..geniet van jullie prachtige energieke en zachtaardige ras,de Ridgeback!!

Zoals Joop v/d Enden vorige week in een praatprogramma zo mooi zei: “gelukkig zijn is heel moeilijk!!” maar met een hond als Nero wordt dat toch een heel stuk makkelijker!!!!!!!!

Groeten,ToineHeeft u ook interesse in een herplaatser?