``
R.R.I.N. Geplaatst: Oscar

Wij hebben ook een "tweedehands" hond.
Zijn naam is Oscar. Onze RR Rhody hebben we in januari van dit jaar helaas moeten laten inslapen omdat hij bottumor had. Rhody was alles voor me en ik wilde daarom ook beslist geen andere hond meer. Toen ik wat op Marktplaats aan het rondkijken was kwam ik, alsof het zo had moeten zijn, een advertentie tegen waarin een nieuw tehuis werd gezocht voor een 15 maanden oude RR. Hij was door zijn eerste baasje teruggebracht naar de fokker.
We zijn toch maar gaan kijken maar waren eigenlijk vastbesloten dat het alleen maar kijken zou zijn. Toen we Oscar ontmoeten was het liefde op het eerste gezicht van twee kanten. Hij kwam naar ons toe alsof hij ons al jaren kende en was heel aanhankelijk.
We mochten met hem gaan wandelen om te kijken hoe hij overal op reageerde. Dat ging eigenlijk heel goed maar toch had ik zoiets van: "ik heb niets met deze hond, en we nemen hem niet mee". We hebben nog een heel gesprek met de fokker gehad over de achtergrond van Oscar en hebben bedenktijd gevraagd. Ik ben van mening dat als je een hond een nieuw tehuis wil geven je niet na een paar dagen of weken kan zeggen: "doe toch maar niet" en hem weer terugbrengen.
Het gaat niet om een paar schoenen die je wegdoet als ze niet lekker zitten maar om een levend wezen dat liefde en aandacht nodig heeft en recht heeft op een veilig thuis.
Na veel praten, twijfelen en tranen hebb en we besloten dat we Oscar een nieuw thuis zouden geven. We hebben de fokker gebeld dat we hem de volgende dag zouden komen ophalen. Vanaf het moment dat hij bij ons in huis kwam was hij op zijn gemak en voelde zich thuis. Hij was erg vermagerd en had een fikse oorontsteking die moeilijk te behandelen was omdat hij niemand aan zijn oren duldde.
Onze dierenarts was gelukkig heel begripvol en heeft de oren een aantal malen behandeld nadat hij Oscar een spuitje had gegeven zodat hij ging slapen. De injectie werd in de wachtkamer gegeven en daar kreeg hij na de behandeling ook weer een injectie om wakker te worden. Dit omdat hij op deze manier niets van de behandeling had gemerkt en geen angst zou krijgen voor de behandelkamer.
Na 4 behandelingen en een aantal antibiotica injecties is de oorontsteking genezen. Ok had hij een wondje aan zijn oorlel dat steeds bloedde en door het schudden met zijn kop niet dichtging. Dit is door de dierenarts dichtgebrand en je ziet er bijna nie ts meer van. Oscar is heel aanhankelijk en een erg lieve hond. Wel is hij eigenwijs en als hij ergens geen zin in heeft dan heeft hij ook de neiging om te happen. We gaan met hem naar de hondenschool en hebben daar al veel geleerd.
Oscar is een schat van een hond en we hebben er totaal geen spijt van dat we hem in huis hebben genomen. Ik vind het vreselijk om te zien hoeveel honden er nog van eigenaar wisselen omdat het niet "gaat". Een puppie is altijd schattig en niet te weerstaan maar men moet beter nadenken en beseffen dat die kleine pup een grote hond wordt. Als wij geen ervaring met honden hadden gehad dan hadden we er waarschijnlijk ook niet mee kunnen omgaan, dus ik begrijp wel hoe het zover komt., maar het doet me pijn om te zien dat dieren zo worden behandeld.
Een hond is een vriend voor het leven. We hebben nog steeds veel verdriet over Rhody waar we 5 maanden geleden afscheid van hebben moeten nemen. Hij was pas 6 jaar oud. We zijn heel blij met Oscar en hopen hem nog heel lang een liefdevol thuis te geven.


Heeft u ook interesse in een herplaatser?