``
R.R.I.N. Geplaatst: Oscar

Oscar Onze ervaringen met onze 4 Ridgebacks.

In 1995 reed ik met een collega surveillance in Wijchen (bij Nijmegen) en vertelde hij mij dat hij een pup gekocht had bij het Asiel en fokker in Balgoy.
Ik kende de familie van de Boogaard al langere tijd omdat ik via mijn werk nogal eens met hen in kontakt kwam.
Aangekomen was er een nest met wel 8 schattige Ridgebacks. Ria van de Boogaard vertelde dat ze op 2 na verkocht waren en dat het Ridgebacks waren. Tot dusver had ik nog nooit van dat ras gehoord.

Nou zijn jonge hondjes allemaal leuk natuurlijk maar daar heb ik me niet door laten verleiden. Ik heb mijn hele leven al honden gehad van klein tot Deense dogs aan toe en altijd waren het honden die herplaatst moesten worden via de dierenbescherming of via het asiel.

Er was er een bij die niet “ras zuiver” was en die mocht voor de helft van de prijs weg. Nou ben ik niet iemand die zich interesseert voor de schoonheid van een hond het gaat mij om het dier zelf . U raadt het al, Kuna van de Risjahoeve onze eerste Ridgeback was een feit en een paar weken later gingen wij het dotje halen. Ze is overal mee naar toe geweest in Camper en boot heel Europa door.

We hebben haar 14 jaar mogen hebben.

Ondertussen het zal 2007 geweest zijn zagen wij dat er een Ridgeback bij Ria van de Boogaard zat die herplaatst moest worden. U raadt het al Bako een reu van ca 4 jaar kwam bij ons en het ging tussen Kuna en Bako fantastisch goed. Nu met z`n vieren Nederland door in onze boot.

Bako hebben we niet zo lang mogen hebben vanwege een gescheurde milt moesten we vrij plotseling afscheid van hem nemen. Kuna was er ondertussen ook al niet meer dus……….
We gingen bij Ria en Sjaak van de Boogaaard eens kijken of er een hond voor ons was en warempel daar zat Bongo een reu van 4,5 en ook een scheet van een hond. Bongo zat in de kennel omdat hij in huis bij Ria niet te handhaven was vanwege meerdere honden die hij niet met rust kon laten.

Lang verhaal kort maken. Bongo kwam bij ons maar helaas mochten we hem maar anderhalf jaar hebben omdat wij afscheid van hem moesten nemen na een maagkanteling. Dat was heftig kan ik U vertellen.

Wij, na zijn inslapen, maar weer naar de fam. Van de Boogaard. Anja mijn vrouw had al eerder op hun site een kruising Stabij/Fox zien staan die gedumpt was door de vorige eigenaar.

U mag niet meer raden. Tinus, geschat op ca 10 jaar kwam bij ons, zo doof als een kwartel, maar heel lief en aanhankelijk deed intrede in ons huis.

Aangezien Anja vaak op de RRCN kijkt stond daar zo maar plotseling Oscar, een reu van bijna 7 jaar, die herplaatst moest worden.

Eigenlijk heb ik me geen moment bedacht en contact gezocht met Mary Joshua en via haar kwam ik in contact met de eigenaresse in Siegerswoude Friesland.

U kent de gang van zaken, wij op een vrijdag de reis naar Friesland gemaakt en gaan kennismaken met de eigenararen en natuurlijk met Oscar. Gelukkig klikte het van beide kanten en werd de afspraak gemaakt dat ze Oscar de zondag erop zouden brengen.

De kennismaking met Tinus verliep wat ruzie-achtig omdat hij doof is en daardoor wantrouwig.
Maar……….. na nog een ruzietje is de rust weer gekeerd en gaan ze nu fantastisch met elkaar om. Vrede gesloten dus.

Oscar is een lieve, aanhankelijke, goed opgevoede hond , loopt lekker naast de fiets, is enthousiast . Wij hopen dat Oscar wat langer dan de vorige 2 bij ons mag blijven. Wij danken de oude eigenaresse voor hun vertrouwen in ons en Mary Joshua voor de bemiddeling.

Anja & Han Geertsen-Borneman
Wijchen


Oscar

Een korte update over Oscar.
Deze maand een jaar geleden werd Oscar door zijn baasjes bij ons gebracht. Nu we een jaar verder zijn zeggen we vaak tegen elkaar wat een schat van een hond, hij wordt steeds meer aanhankelijk. Fijn om te ervaren dat een oudere hond zich aan je gaat hechten en helemaal eigen wordt. We hopen nog lang van hem te mogen genieten.

Bijgevoegd een foto van Oscar heerlijk genietend in het zomerzonnetje.


Oscar


Heeft u ook interesse in een herplaatser?