``
R.R.I.N. Geplaatst: Simba

Kibo&Simba Hallo allemaal,
Hier even een leuk verhaaltje over onze herplaats RR.

Wij waren al in het bezit van een RR. Hij is een (ongecastreerde) reu van inmiddels 3, Kibo. Kibo is een van de vele nazaten van Sjaak. Wij hadden al langere tijd het idee dat het erg leuk voor hem zou zijn als hij er een vriendje zou hebben. Niet omdat hij eenzaam is hoor, want hij is niet heel vaak alleen thuis, maar toch.

Toen kregen we in november 2007 onze eerste herplaatser, een reu van anderhalf. Een zielige hond. Nogal depressief en veel te dik. Hij leefde helemaal op, elke dag een beetje meer. Helaas werd hij door zijn eigenaren teruggehaald vlak voordat de 3 weken proeftijd afliep. (Sindsdien heb ik niks meer van hem behoord). Uit deze ervaring wisten we in ieder geval wel 100% zeker dat we er een tweede RR bij wilde. Dus wij geduldig wachten. Ons geduld werd niet echt op de proef gesteld want half januari 2008 kwam Simba, een gecastreerde reu van anderhalf. Nu achteraf lijkt het wel of het zo heeft moeten zijn en dat Simba al op ons zat te wachten. Dat ging vanaf de eerste ontmoeting helemaal super. Ze hebben na de wandeling al meteen een beetje gespeeld. Nog een beetje onwennig en voorzichtig maar voor de eerste ontmoeting helemaal goed. Hij is omdat zijn baasjes van heel ver bij ons vandaan wonen meteen gebleven, omdat het ook bij ons in huis goed ging. In eerste instantie was Simba boos op mij, omdat ik hem natuurlijk van zijn eerste eigenaren heb overgenomen. Maar na een uurtje zocht hij al toenadering. Inmiddels weet hij maar al te goed van wie hij het hebben moet. Elke dag is bij ons een dolle boel. Ze hebben het ontzettend druk met spelen en ravotten. Het is echt fantastisch om die twee bezig te zien. En onze Kibo verdient in dit verhaal grote lof want die is echt ontzettend tollerant. Die heeft in korte tijd twee andere reuen in zijn territorium geaccepteerd. Hij vind het allemaal goed. Zelfs als Simba in zijn mand gaat liggen. Ook zijn speeltjes deelt hij en ook zijn waterbak mag hij leegdrinken. Alleen zijn eten……… tja, er zijn ook natuurlijk grenzen haha.

Met Kibo ging ik altijd veel fietsen, helaas kon dat na de komst van Simba niet meer want die had nooit naast de fiets leren lopen. Inmiddels is dat veranderd. Simba heb ik eerst naast de fiets leren lopen en nu ga ik regelmatig een eind fietsen met alletwee naast de fiets.

Het is echt bewonderenswaardig hoe snel Simba zich bij ons heeft aangepast, en een plaats heeft gekregen in onze roedel. Ook is hij, net als Kibo, erg aanhankelijk. Overal waar ik ga, gaan twee ridgebacks. Wij hebben er echt nog geen seconde spijt van dat we voor een herplaats RR hebben gekozen als tweede hond. SUPER!!

Karin.


Kibo&Simba


Heeft u ook interesse in een herplaatser?