``
R.R.I.N. Geplaatst: Sjedda

Sjedda werd geboren op 28 december 2003 haar vader N'Gai Zamu of Ginba's Hero (Dodge) en
moeder Shana's Wrinti fan under de mune (Wrinti). Ze kreeg de naam Adjedda bij de fokster.
Ze werd uitgekozen door een vrouw uit Maassluis die graag een hondje wilde. 21 februari was de
grootte dag, ze ging met de nieuwe eigenaar mee.

De nieuwe eigenaar fokte ook katten (siamezen) en woonde niet al te groot samen met haar vriend. Adjedda kreeg een andere naam en werd Djedda genoemd. Ze ging aan de slag met haar en probeerde haar op te voeden door met haar naar cursus te gaan (had ze ons verteld). Djedda was wel een hele drukke en speelse pup die niet makkelijk (voor haar) onder de duim te krijgen was. Er werd met alles getraint, slipketting, gentle leader maar niets hielp Djedda bleef trekken. Met visite thuis was het ook al een ramp, Djedda was gek op aandacht en werd altijd heel wild en niet te bedaren. Water drinken was ook al niet echt fijn want ze morste enorm, dus telkens dweilen en maar 2 keer per dag drinken. Slopen deed ze ook, alles waar de tanden in konden ging eraan, en zindelijk krijgen lukte ook niet.
Na zo'n 4 maanden waren haar vriend en zij het zat, zo'n drukke hond in huis en moest ze weg. Het vrouwtje ging informeren en kwam erachter dat ze op marktplaats haar eigen bod mocht doen en dat deed ze ook. Welopgevoeden pup had ze er van gemaakt.

Wij Nico en Patricia waren al even aan het zoeken naar een vriendinnetje voor onze reu Paco, die niet zo goed met reuen kan opschieten en vaak heel sipjes was, omdat hij niet zoveel vriendjes had om mee te spelen. Wij wonen ook best afgelegen en gingen wel vaak weg met hem, maar konden hem niet meer zo makkelijk los laten. Dus bellen naar de vrouw die Djedda weg wou doen om half 8 s'ochtends voor het werk omdat we bang waren dat ze anders al weg zou zijn. Ze kwam op een woensdag middag in juni bij ons met Djedda en al haar spullen (3 tassen vol met botten en speelgoed een riem een gentle leader en een kussen). In de hoop dat ze bij ons kon blijven als het er goed uit zou zien voor haar,, terwijl we eerst 2 dagen erover zouden denken van beide kanten en zou ze zaterdag terug komen met Djedda. Wij vonden gelijk al dat ze bij ons mocht blijven, maar voor Paco hoefde het niet zo, zo'n drukke puber wat moest hij ermee.

Na een tijdje kregen we een belletje van een oude vriendin van de vorige eigenaar die bezorgt was om Djedda en wilde weten hoe het met haar was. We wilde geen contact meer met de vorige eigenaar omdat we het geen stijl vonden om haar zo aan te bieden op marktplaats en na 4 maanden al weer weg deed. Ze vertelde ons dingen over Djedda hoe de vorige eigenaar er mee om ging en die waren niet echt leuk. Ze had al wat meerdere pups in huis gehad en geen van alle beviel en gingen dus ook weer weg, als er visite was werd ze aan de riem gelegd, als ze water morste ging ze tegen Djedda tekeer, en dat haar vriend er niet gelukkig mee was.

Wij zelf hadden ook al gemerkt aan Djedda dat ze een hele angstige hond was en kroop als mijn vriend en ik een woordenwisseling hadden helemaal achter mij en begon te rillen als een rietje. Water drinken deed ze niet als ik of mijn vriend erbij stond, haar staart zat altijd tussen haar benen, 3 maanden heeft het geduurd toen ging die staart omhoog en dacht ik ze heeft nu vertrouwen in waar ze woont. We hebben haar naam ook gelijk veranderd en nu heet ze Sjedda en is een heel gelukkig en blij hondje die met alles en iedereen kan opschieten. Ze is nog wel terug houdend naar mannen maar het gaat steeds beter met haar. Wild spelen doet ze alleen met mij zoals bijten in je arm (heel voorzichtig) en tegen me aan springen met spel. Bij anderen speelt ze op afstand, maar merk nu dat dat ook aardig los begint te komen. Maar wat duurt dat lang zeg, voordat een hond zijn eigen ik kan laten tonen, heb haar nu al meer dan een jaar!!! En wil haar nooit meer kwijt en Paco ook niet.


Heeft u ook interesse in een herplaatser?