RRIN

Last update: 16-08-2017.


Inlichtingen: e-mail Wietske Kroondijk, Tel.: 06-34968615

Boekje RRIN (herplaatsers) kunt u hier Bestellen


Niet alle aangemelde Rhodesian Ridgebacks komen op de site. Wilt u meer informatie of heeft u interesse in een herplaatser, neem dan gerust contact op.

Naam Leeftijd R/T gecastreerd / gesteriliseerd? Datum vermelding
Bailey 9 maanden R Ja 16 augustust 2017

Wij zijn voor Bailey op zoek naar een nieuw thuis. Een zoektocht die niet makkelijk zal zijn.
Bailey is een reu van 9 maanden oud en heeft al veel meegemaakt in zijn korte leventje.
Hij kwam als pup terecht in een gezin met 3 hele jonge kinderen en dat bleek geen goede match. Volgens de toenmalige eigenaresse heeft hij de kinderen aangevallen en uiteindelijk kon zij hem zelf ook niet meer aan. Ze wilde hem laten inslapen, hieraan wilde de dierenarts niet meewerken. Via via is Bailey bij de huidige eigenaren terecht gekomen, echter blijkt het niet te klikken met 1 van hun andere RR's.

Wij hebben een gedragsdeskundige ingeschakeld omdat Bailey heftig gedrag laat zien. Hij is uiterst beschermend en waaks. Dit uit zich o.a. door enorm te grommen naar andere personen en honden die in de buurt komen van de eigenaren. Maar hij is ook enkele keren daadwerkelijk uitgevallen.
Buiten kan Bailey wel los lopen, in het bos of op het strand kijkt hij niet naar kinderen/mensen. En met andere honden gaat het dan ook goed.
Bailey is al voordat hij 8 maanden (waarschijnlijk al toen hij 5 maanden) oud was gecastreerd, deze ervaring bij de dierenarts (en misschien ook eerdere ervaringen) heeft hem geen goed gedaan. Ook daar is hij uitgevallen.
Bailey is een angstige hond, hierdoor laat hij dit gedrag zien.

We zoeken een huis waar hij weer leert om hond te mogen zijn. Dus geen kleine kinderen, geen andere honden, katten en ervaring met de RR is een vereiste. Daarnaast zal de toekomstige eigenaar verplicht begeleiding van de gedragsdeskundige krijgen.
Dit klinkt wellicht heftig, maar deze herplaatsing moet goed verlopen voor hem, maar ook om incidenten te voorkomen.

Wie wil deze uitdaging aan gaan en kan Bailey het huis bieden waar hij hond mag zijn en weer vertrouwen in de mens mag krijgen?
 

Pagina met verhalen van geplaatste RR en de fotopagina van geplaatste RR


De kosten van de opvang en herplaatsing worden gedragen door het R.R.I.N. fonds
(Rhodesian Ridgeback in Nood-fonds).
In de toekomst zal het helaas misschien vaker nodig zijn om honden in een pension op te vangen, uw bijdrage wordt daarom zeer op prijs gesteld!

R.R.I.N. Fonds (Rhodesian Ridgeback In Nood Fonds)
Schenkingen en betalingen kunnen worden gestort op:
IBAN NL67RABO0155745832 (BIC RABONL2U) t.n.v. R.R.C.N., Groningen onder vermelding RRIN