``
RRIN

Last update: 24-04-2019.


Inlichtingen: e-mail Wietske Kroondijk, Tel.: 06-34968615

Boekje RRIN (herplaatsers) kunt u hier Bestellen


Niet alle aangemelde Rhodesian Ridgebacks komen op de site. Wilt u meer informatie of heeft u interesse in een herplaatser, neem dan gerust contact op.

 

Naam Leeftijd R/T gecastreerd / gesteriliseerd? Datum vermelding
Rifaa 6 jaar R Ja 24 april 2019

Door een confrontatie met 2 andere honden in het verleden heeft hij niet-sociaal-gedrag naar andere honden ontwikkelt. Dit uit zich in uitval naar andere honden, onzekerheid en stress. Er zijn verschillende trainingen gedaan echter ervaart hij op plekken waar veel honden zijn veel stress en valt hij uit. Loslopende honden zijn het grootste probleem. Rifaa loopt alleen los als er geen honden in de buurt zijn.

Omdat hij een periode zoveel stress buitenshuis had is men hem apart van hun andere hond uit gaan laten. Ook is men plekken gaan vermijden waar veel honden zijn (o.a. park en groepstrainingen). Dit verbetert zijn gedrag niet maar het heeft hem wel een stuk rustiger gemaakt (minder stress). De diverse trainers en fokker verwachten dat zijn gedrag zeker verder te verbeteren is met dagelijkse training. Dit is hoe graag de eigenaar het ook zou willen niet haalbaar. Dit is niet fair t.o.v. Rifaa en daarom zoek wij een betere (rustigere) woonomgeving en een baas met voldoende tijd.

Binnenshuis is Rifaa een rustige lieve hond, al is hij wat eenkennig. Hij kent de basiscommando's, hij kan alleen thuis zijn en autorijden is geen probleem. Hij wordt niet geplaatst bij kleine kinderen, zij maken hem erg zenuwachtig.

Hij heeft lang last gehad van voer gerelateerde allergie (jeuk) maar krijgt nu al een tijd specifiek voer en dat gaat goed. Als beloning krijgt hij naast gewoon een voerbrok vaak fruit. Hij heeft al zijn inentingen gehad, is gecastreerd en gechipt.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.


 

Pagina met verhalen van geplaatste RR en de fotopagina van geplaatste RR


De kosten van de opvang en herplaatsing worden gedragen door het R.R.I.N. fonds
(Rhodesian Ridgeback in Nood-fonds).
In de toekomst zal het helaas misschien vaker nodig zijn om honden in een pension op te vangen, uw bijdrage wordt daarom zeer op prijs gesteld!

R.R.I.N. Fonds (Rhodesian Ridgeback In Nood Fonds)
Schenkingen en betalingen kunnen worden gestort op:
IBAN NL67RABO0155745832 (BIC RABONL2U) t.n.v. R.R.C.N., Groningen onder vermelding RRIN